Kelionės

Savaitgalio maršrutas #1 Jiesia

Galvojate kaip praleisti sekmadienį karantino metu? Kol muziejai ir galerijos uždarytos – pirmyn į gamtą! Dalinuosi su jumis maršrutu kuris puikiai tiks tiek sekmadieniui su šeima, tiek pasivaikščiojimams pasimatymų metu 🙂 

Nuo vieno iki kito objekto rekomenduoju vykti automobiliu, nes dviračiu ar pėsčiomis keliauti šioje vietoje infrastruktūra nepritaikyta.

Susitepkite sumuštinius, pasidarykite arbatos į termosą, apsirenkite patogiai ir į kelią! 

TOP 5 objektai Jiesios kraštovaizdžio draustinyje:

Napoleono kalnas (A)

Dar kitaip žinomas kaip Jiesios piliakalnis. Napoleono vardą gavo nes teigiama, kad nuo šios kalvos Prancūzijos imperatorius Bonapartas Napoleonas 1812 m. stebėjo Prancūzijos kariuomenės persikėlimą per Nemuną. 

Numetus medžiams lapus kalnas apsinuogino, todėl užlipus į viršų galėsite pasimėgauti atsiveriančiais vaizdais, o gal ir pabandyti įsivaizduoti prancūzų persikėlimą.

Prieš kelerius metus kalno papėdėje įrengta automobilių stovėjimo aikštelė ir laiptai vedantys į kalno viršūnę.

Jiesios skardis (B)

Nepaliestas žmogaus gamtos kampelis, pačiame mieste! Reginys įspūdingas. Neįtikėtinas skardis stebina savo didingumu. Verta apsilankyti jei dar dar nebuvote. 

IV fortas (C)

Iš tiesų įspūdingas fortas turintis viduje magiškų vietų, kuriose galima užfiksuoti įspūdingus kadrus. Šią nuotrauką dariau praėjusių metų vasarą. Šiuo metu galima apeiti forto teritoriją ir apžiūrėti kaip viskas atrodo iš viršaus. Vidinėse patalpose draudžiama lankytis nuo spalio 1 iki gegužės 1 dienos, dėl ten žiemojančių šikšnosparnių.

 

Jiesios pažintinis takas (D)

Atvykę į šią vietą pamatysite Jiesios pakrančių atodangas. Galėsite išsiaiškinti ar turite aukščio baimę eidami eroziniais šlaitų pakraščiais. Atveriančios kreidos ir kvartero periodo uolienos rudeniniame fone atrodo iš ties puikiai.

Na ir pabaigai…

Ar jus kada nors buvo nupiešę? Leiskite tą padaryti šiam berniukui (autorius Žygimantas Amelynas)

Piešinį rasite ant Rokų Samylų kultūros centro (E).

Maršrutą su koordinatėmis rasite čia:

Svarbu! Keliaudami gamtoje būkite svečiai, o ne šeimininkai. Nepalikite gamtoje šiukšlių, nemindžiokite saugomų gamtos plotų, neskinkite augalų vien tam, kad savaitę jais pasidžiaugtumėte vazoje ant stalo. Mylėkime gamtą ♡

Smagių kelionių!

Solveiga

Turinys priklauso www.moterisuzvairo.lt. Be sutikimo kopijuoti draudžiama.